Brooklyn calling!

brooklyn_11.6.19_0.jpgReissussa äiti, isä ja lapsista 21-v., 17-v. ja 12-v. Saavuimme JFK:n lentokentälle päivällä, joten pystyimme suunnistamaan majapaikkaan Brooklyniin valoisan aikaan. Aina raivostuttaviin maahantulomuodollisuuksiin meni pari tuntia, jouduimme kolmeen eri jonoon ja puolisoa kovisteltiin tämän katsellessa väsähtäneenä tiskiä ("What are you looking at!", "Where is the mother?", vaikka itse pistivät minut eri jonoon, koska minulla ja esikoisella oli ollut ESTA aiemminkin. Meidätkin vielä splitattiin eri jonoihin tuntemattomasta syystä, plääh).
Koettelemuksen jälkeen yritimme saada taksia, mutta koska meitä oli viisi, ei kukaan suostunut ottamaan meitä (maksimi on 4) ja shuttlet pyysivät kiskurihintaa 135$. Shuttlen voisi varata etukäteen edullisemmin, mutta koska emme tienneet, kuinka kauan maahantulomuodollisuuksissa menee, niin tuntui riskaabelilta arvioida aikaa.
Reippaasti siis lähdimme liikkeelle metrolla. Ensin Airtrainilla kentältä Howard Beachin metroasemalle, missä vasta jälkikäteen (!) maksettiin Airtrain (5$) automaatilla ja samalla ostettiin viikon metrokortti kaikille (33+1=34$). Hieman ongelmallista oli se, että samalla kertaa luottokorttia pystyi käyttämään vain kahdesti ja tarvitsimme viisi metrokorttia. (Metrokortteja pystyi ostamaan vain yhden kerrallaan :)). No, onneksi mukana oli kaksi luottokorttia ja yhden metrokortin ostimme käteisellä virkailijalta. Viikon metrokortti osoittautuikin todella fiksuksi valinnaksi.
Sitten vaihto Broadway- Junction –asemalla ja siitä kohti Brooklynia ja Halsey Streetin metroasemaa. Maan päälle noustuamme näimme jotakin muuta kuin Manhattanin grandioosit tornit: hieman rähjäisen, mutta ihan turvallisen oloisen neighbourhoodin autokorjaamoineen ja pikaruokaloineen. Vajaan kilometrin talsittuamme koputimme majapaikan ovea ja ystävällinen Roberta riensi avaamaan ovea ja esittelemään paikkoja. VuokraMajapaikan olohuone. Taiteilijoilla on värisilmää!amamme Airbnb on aivan ihastuttava kolmen makuuhuoneen asunto taiteilijoiden Robertan ja Chrisin yläkerrassa. Roberta toimittaa aamulla korissa bagelit ja hedelmät oven taa. Asunnosta löytyy kaikki mahdollinen astianpesukoneesta lähtien. Pyykit voi kuskata alakertaan kerran viikossa pestäväksi, mikä riittää meille, vaikka emme matkatavaroita ottaneetkaan. Käsimatkatavaroihin mahtuu yllättävän paljon kesävaatteita! Huippujuttu majapaikassamme on se, että kaikki toimii aurinkosähköllä. Lisäksi Robertan tuomat ruokatarvikkeet ovat luomua ja lähiruokaa. :)
Valittuamme makkarit lähdimme etsimään iltapalaa. Päädyimme erääseen texmex-paikkaan lasten toiveesta. Se osoittautui varsin epäsiistiksi, joten suosiolla suunnistimme Robertan suosittelemaan Fazio's -pizzapaikkaan. Fazio's, 709 Knickerbocker Avenue, Brooklyn, NY 11221.Pizzat olivat melkein kuin italialaisia (paikka kertoo olevansa sisilialainen, mutta en muista, laittoivatko sielläkään ranskankermaa pizzaan...) ja kaikki olivat paloihinsa tyytyväisiä. Kotiin talsittuamme ja ihailtuamme iltaista, kultaisessa valossa kylpevää Brooklynia, urvahdimme jo yhdeksän jälkeen (Suomen aikaa klo 4 yöllä). Heräsimme aamulla kuudelta valmiina Manhattanin valloitukseen. :)
(Julkaistu alunperin 14.6. 2019 Kodin Kuvalehden lukijablogina).

Kommentit

Suositut tekstit